De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

Call for futures travellers

BrusselAVenir maakt toekomstverhalen mét en vóór Brusselaars. Zo deden we een radioshow van de toekomst waarin we in het jaar 2030 bespraken hoe Brussel klimaatbestendig is geworden, we hebben audioverhalen gemaakt over ontmoetingen in de tram in het jaar 2030 om te onderzoeken hoe we samen zullen leven (deze zullen verspreid worden via een audio-installatie op een tram begin 2023), we maakten tracks van de toekomst over jong zijn in Brussel in 2035 (worden binnenkort gelanceerd), en we zijn nu bezig met het maken van een film over hoe jongeren in 2035 verbinding zullen aangaan.

Voor ons volgende toekomstverhaal gaan we verder de relaties van jongeren in Brussel in 2035 onderzoeken en samen zetten we onze ideeën om in audiovisueel formaat. Hoe we dit gaan doen en hoe het eruit zal zien, bepalen we samen tijdens onze toekomstreis.

Het proces verloopt in 2 fasen:

Fase 1: Worldbuilding Weekend – 15-16 oktober, Zinnema
Twee dagen lang duiken we in de toekomst. We praten over waar toekomstdenken over gaat, leren hoe we ‘de toekomst kunnen gebruiken’ en kijken hoe we ernaar kunnen handelen. We creëren materiaal om de wereld te bouwen voor ons toekomstverhaal.

Fase 2: Creatieweek – februari, Zinnema
7 dagen lang kruipen we in één van Zinnema’s black box theaterzalen en brengen we de toekomstwereld die we ingebeeld hebben tot leven. Aan het einde van de week hebben we een ruwe versie van ons audiovisuele experiment.

Het wordt een avontuur. Een diepe duik in toekomstdenken en de wereld van audiovisuele storytelling. We zullen leren over de veranderingen in de wereld en hoe hiermee om te gaan. We krijgen een introductie over filmen, geluid opnemen, licht gebruiken, acteren, kostuums maken en scenografieën bouwen en dan gaan we dat gewoon doen.

Wie kan meedoen:

  • Brusselèirs (wonen/schoolgaan/werken in Brussel)
  • tussen 18 en 30 jaar oud
  • met interesse in de toekomst en video/film/audiovisuele kunst
  • die beschikbaar zijn van 15-16 oktober 2022 en bij voorkeur ook voor 7 dagen in februari 2023 (data in februari te bepalen in fase 1)

Solliciteer en stuur ons hier een motivatiebrief.

Deadline voor inschrijving: 9 oktober 2022

(Deelnameprijs: 15 euro, te betalen na bevestiging van de selectie)

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project Future is Now en wordt gesteund door Erasmus+