De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

20:30 Bruxsels Talks

Een talk show van de toekomst

’20:30 Bruxsels Talks: A Talk Show of the Future’, is een gescript radioprogramma dat zich afspeelt in het jaar 2030. In een live optreden op 23 januari 2020, werden Brusseleirs getransporteerd naar een toekomst waarin Brussel een inclusieve en duurzame transitie heeft doorgemaakt en een stad is geworden die zorg draagt voor haar diverse bevolking, zowel op ecologisch als sociaal vlak. Het is een poging om de complexiteit van een eco-sociale toekomst begrijpbaar en relateerbaar te maken aan de hand van persoonlijke verhalen, terwijl ook de rol van de media, en meer specifiek radio, in het proces van een duurzame transitie wordt aangetoond.De afgelopen zes maanden hebben we de inhoud voor de show verzameld via onze eigen ‘LabAVenir’ participatieve workshops, interviews met specialisten en collectieve verbeelding van Brussel in het jaar 2030.

In de show zul je mensen uit de toekomst op een amusante manier horen vertellen over hun leven, verwachtingen en angsten. Er worden herinneringen uit het verleden (vandaag dus) opgehaald met geluidsarchieven, er is nieuws, live muziek, en interviews met de invloedrijke leden van de samenleving van 2030. Al dit met als doel om luisteraars te activeren om deze mogelijke toekomst waar te maken.

? Luister naar de radioshow

In samenwerking met BNA-BBOT , Beursschouwburg en BX1+
Bedankt aan Bruzz, Radio Moskou, Radio Panik en Radio Campus voor de verspreiding achteraf.

Jaar 2019-2020