De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

Tram 20.3.0 Talks

Tram 20.3.0 Talks zijn audio fictie verhalen verteld door Tram 7 over zijn passagiers in het jaar 2030. De zes verhalen vertellen ons over alledaagse interacties tussen Brusseleirs. Mensen die elkaar ontmoeten in het openbaar vervoer en openhartig vertellen over hun veranderende leven.

De verhalen van Tram 20.3.0 Talks, gecreëerd voor en door Brusselse burgers, zijn het resultaat van een participatief proces van toekomstdenken en de co-creatie van verschillende toekomstvisies voor Brussel. Door antwoord te geven op de vraag “Hoe delen we de stad met elkaar in Bruxsels in 2030?”, stelden bijna 500 mensen zich een nabije toekomst voor tijdens workshops georganiseerd door BrusselAVenir. Dit, samen met discussies binnen gemeenschappen, onderzoek, interviews met experts en discussies met burgers, gaf vorm aan de verschillende elementen en kenmerken van deze zes verhalen. 

Als een alwetende verteller reist tram 7 door de tijd en verschillende verhalen, waarbij elk verhaal ons verteld over andere ontmoetingen. Tijdens hun gesprekken komen we in contact met verschillende elementen van mogelijke toekomsten: de nieuwe materiële realiteit van de tram, de route, de verschillende haltes en de lokale verhalen van de buurten, een gastheer of gastvrouw die reizigers verwelkomt, alles met als doel actie uit te lokken om deze gefantaseerde toekomsten werkelijkheid te maken. Het doel is om te laten zien hoe het delen van de stad er in 2030 uit zou kunnen zien en hoe het kan leiden tot solidariteit, een gevoel van verbondenheid, taalkundig en cultureel pluralisme… en hoe we samen nieuwe verhalen kunnen creëren.

Conceptie en coördinatie: Ellen Anthoni, Khushboo Balwani, Islin-Lucrezia De Fraye, Mattéo Scognamiglio, Annagrazia Graduato en Ilya Pringot 
Ondersteuning bij redactie: Matesa von Hildebrand (Engels), Islin-Lucrezia De Fraye (Frans) en Ellen Anthoni (Nederlands)
Stemacteurs: Joey Wright (Engels), Line Pillet (Nederlands), Islin-Lucrezia De Fraye (Frans)
Graphisch ontwerp: Ellen Anthoni en Bram van Bree
Installatieontwerp: Jan Rymenants en Koray Sels
Geluidskunstenaar: Zino Moons
Opname en technische ondersteuning: BNA-BBOT
Met de steun van STIB-MIVB, Vlaamse Gemeenschapscommissie en Brussel Mobiliteit