De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

Trip of the futures

In augustus 2022 kwamen 10 jongeren uit Brussel en 10 jongeren uit Slowakije bijeen in Bratislava, om na te denken over de vraag: “Hoe zullen jonge Brusselaars en Bratislaviërs zich binden in 2035?”
We reisden samen naar de toekomst, maakten en deelden onze creaties met elkaar. Daarnaast hadden we de onmogelijke opdracht om in 60 uur tijd een film te maken.
We beelden ons in hoe mensen in 2035 met elkaar zullen omgaan, omgeven door alsmaar meer digitale technologie. We hadden 60 uur, 2 camera’s, 1 telefoon, plakband, plastiek, een reptielenkostuum, een meloen en een blackbox om ideeën om te zetten in films.
We bedachten enkele filmconcepten en begonnen te filmen om deze ideeën te concretiseren. Het resultaat zijn 3 korte films, en het moment om ze met jullie te delen is aangebroken!

V

Op een dag, in het jaar 2035, staat een meisje voor een moeilijke beslissing: de aarde verlaten en gaan leven in een digitaal universum. Kiezen om te leven in de metaverse is aantrekkelijk, maar eens je gaat is het onmogelijk om terug te keren. Via een poëtische vertelling toont de film de innerlijke stem van het hoofdpersonage, zo geeft het ons een glimps in de motivaties die haar leiden naar haar uiteindelijke beslissing.
Regie: Léonard Degoulet
Directeur fotografie: Romane Solé, Róbert Hojda, Vanessa Minacapelli
Scenario en Script: Róbert Hojda, Léonard Degoulet
Acteurs: Diana Jacková, Lívia Zajaková
Regie assistent: Alexandra Kurišová
Geluid: Róbert Hojda 
Editen en animatie: Róbert Hojda, Diana Jacková, Blaise Turikumwe
Lichten: Karim Bouziane, Miloš Čohán
Make-up | Decor | Props | Kostuums: Monika Balková, Romane Solé, Lívia Zajaková, Silvia Vimpeľová, Roman Štefánik, Kevin Balog, Katarína Slobodová, Maty Mihalko

Revival

2035 is het jaar waarin mensen kunnen leven in de digitale wereld. Revival is het nieuwe programma waar mensen volledig digitaal kunnen bestaan en herboren worden. Hoe zou een hergeboorte er uitzien in een digitale wereld? Lijkt het op geboren worden in de analoge wereld? Met krachtige bewegingen worden barrières gesloopt, in een choreografie die je niet onberoerd laat.
Regie: Vanessa Minacapelli
Directeur fotografie: Blaise Turikumwe
Acteurs: Tomas Ntamashimikiro
Hand acteurs: Alena Tomanová, Katarína Slobodová, Miloš Čohán, Monika Balková
Storyboard: Diana Jacková
Scenario: Tomas Ntamashimikiro, Vanessa Minacapelli and Blaise Turikumwe
Geluid: Vanessa Minacapelli
Editen en animatie: Vanessa Minacapelli
Lichten: Karim Bouziane, Miloš Čohán
Make-up | Decor | Props | Kostuums: Monika Balková, Romane Solé, Lívia Zajaková, Silvia Vimpeľová, Roman Štefánik, Kevin Balog, Katarína Slobodová, Maty Mihalko

Middling

Maty is een AI kind van menselijke ouders, die veroordeeld wordt door andere AI wezens omdat hij er te menselijk uit ziet. Tijdens een feestje wordt hij bekritiseerd om zijn uiterlijk en raakt hij in een identiteitscrisis. De film stelt de ethiek van het creëren van virtuele wezens en hun rechten ter discussie. Zullen virtuele wezens alleen maar bestaan om onze wensen en behoeften te vervullen? En hoe zit het met die van hen?
Regie: Bori Szekeres
Artistiek directeur: Justine Cappelle 
Directeur van fotografie: Tomáš Tomis
Acteurs: Maty Mihaľko, Róbert Hojda, Silvia Vimpeľová,Tomas Ntamashimikiro, Justine Cappelle, Blaise Turikumwe, Bori Szekeres, Diana Jacková
Storyboard: Bori Szekeres, Justine Cappelle 
Scenario: Bori Szekeres, Justine Cappelle 
Geluid: Bori Szekeres
Soundtrack: Buttechno – Pkds
Editen en animatie: Bori Szekeres
Lichten: Karim Bouziane, Miloš Čohán
Make-up | Decor | Props | Kostuums: Monika Balková, Romane Solé, Lívia Zajaková, Silvia Vimpeľová, Roman Štefánik, Kevin Balog, Katarína Slobodová, Maty Mihalko

Algemeen

Technieker: Robert Klváček from A4
Locatie: A4 – priestor súčasnej kultúry
Audiovisuele coach: Vinco Zierowan
Scenario coach: BrusselAvenir, YouthWatch
Editen assistentie: Vinco Zierowan
Geluiddesign assistentie: Vinco Zierowan
Interludes sounddesign: Vinco Zierowan
Audiovisuele interludes: Vinco Zierowan
Productie: BrusselAVenir & YouthWatch 
Ellen Anthoni, Khushboo Balwani, Alena Tomanová, Maty Mihaľko, Alexandra Kurišová
Met dank aan Saji Debongnie & Gateway Traffix

Deze films zijn gemaakt als onderdeel van het project Youth Futures 2035 van BrusselAVenir en YouthWatch in het kader van het Erasmus plus financieringsprogramma. De onderzoeksvraag van het project is “Hoe zullen jonge Brusselèirs en Bratislaviërs zich binden in 2035?”.