De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

Worldbuilding Weekend

BrusselAVenir maakt toekomstverhalen met en voor Brusselaars. We hebben een radioprogramma over de toekomst gemaakt waarin we bespreken hoe Brussel klimaatbestendig is geworden in het jaar 2030. We hebben audioverhalen gemaakt over ontmoetingen op de tram in het jaar 2030, om te onderzoeken hoe we zullen samenleven. We hebben muziektracks van de toekomst gemaakt over jong zijn in Brussel in 2035 en we hebben 3 korte films gemaakt met een groep van 20 jongeren over hoe jongeren zich zullen binden in 2035. Al deze creaties vonden plaats tijdens verschillende lab-achtige workshops in Brussel, onze futuristische speeltuin!

Voor ons volgende LabAVenir willen we een groep Brusselse jongeren samenbrengen en samen met hen als toekomstige archeologen het jaar 2040 verkennen, 10 jaar nadat Brussel (Molenbeek) de titel van Culturele Hoofdstad van Europa heeft gewonnen.

Futures Fragments: Worldbuilding Weekend – Schaarbeekse Hallen 30 juni en 1 juli (14:00 – 17:00).

Twee middagen lang duiken de jonge deelnemers in de toekomst! Je leert over toekomstdenken; hoe je de toekomst kunt ‘gebruiken’ en hoe je ernaar kunt handelen. Samen worden we archeologen van en uit de toekomst en creëren we materialen om de wereld te bouwen voor een toekomstverhaal! Aan het eind van de tweede middag maken we een prototype van het verhaal in de vorm van een talkshow.

Als vervolg op dit weekend worden 10 jonge deelnemers geselecteerd voor een reis naar Parijs van 5 dagen in oktober 2023. Tijdens deze reis ontmoet je andere jongeren uit Slovakije en Frankrijk en verken je samen de wereld van het toekomstdenken om een toekomstverhaal te co-creëren (het medium van het verhaal wordt door de groep samen bepaald). Wat gegarandeerd is, is dat je veel nieuwe leuke en interessante mensen zult ontmoeten en nieuwe vrienden zult maken 🙂

Vind je de toekomst fascinerend? Droom je graag wild? Vind je het leuk om dingen te maken? Werk je graag in groep? Wil je deel uitmaken van het brengen van de toekomst naar de straten van Brussel? 

Solliciteer dan via deze link.

  • Wie kan zich kandidaat stellen?
  • Brusselèirs (wonen/gaan naar school/werken in Brussel)
  • tussen 13 en 30 jaar oud
  • met interesse in de toekomst en kunsten
  • die beschikbaar zijn op 30 juni en 1 juli en bij voorkeur ook voor 5 dagen in oktober 2023 voor een reis naar Parijs (voorlopige data van oktober zijn 12-16 oktober 2023 (TBC).

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project Future is Now en wordt ondersteund door het Erasmus+ programma en als onderdeel van de summer assembly 2030.