De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag De stad heruitvinden Toekomsten voorstellen Toekomstverhalen voor iedereen Brussel voor iedereen De toekomst begint vandaag

Call voor deelnemers

 

BrusselAVenir maakt toekomstverhalen met en voor Brusselaars, zoals bijvoorbeeld 20:30 Bruxsels Talks, een radioshow van de toekomst waarin we anno 2030 bespraken hoe Brussel klimaatbestendig is geworden. Tijdens een 5-daagse bootcamp in Slowakije gaan we nu een toekomstverhaal maken over de toekomst van jongeren en relaties in Brussel en Bratislava anno 2035.

De jongeren van 2035 zijn de baby’s van vandaag. Deze baby’s groeien op in tijden van pandemiën, dominante aanwezigheid van sociale media en veel onzekerheden.

Met verschillende jongeren hebben we al besproken hoe de volgende generatie zich zou kunnen verhouden tot hun familie, vrienden en de samenleving, hoe ze zich zouden kunnen hechten en hoe ze zullen kunnen liefhebben. De ideeën die we hebben verzameld gaan we nu vertalen naar een toekomstverhaal. De vorm van het verhaal wordt een soort van video, maar wat precies en hoe het eruit gaat zien, bepalen we tijdens ons verblijf in Slowakije. 

Vind je de toekomst fascinerend? Droom je graag wild? Maak je graag dingen? Werk je graag in groep? Wil jij meewerken om een beetje toekomst naar de straten van Brussel te brengen?

Stuur ons hier een motivatiebrief of video.

Deadline voor de call: 30 augustus 2022

We zijn op zoek naar:
Brusselèirs (die wonen/naar school gaan/werken in Brussel) tussen 13 en 30 jaar oud…
met interesse in de toekomst en kunst…
met minstens een basiskennis van het Engels

Wij bieden:
Een vijfdaags toekomstverhaalatelier in Slowakije, samen met een groep Slowake
Reiskosten, accommodatie en drie maaltijden per dag zijn inbegrepen, we vragen een deelnameprijs van €35.
Begeleiding van twee teamleden van BrusselAVenir

Checklist voordat je je aanmeldt:
Ben je tussen de 13 en 30 jaar oud
Ben je vrij van 20 t/m 24 augustus?
Kan je na augustus minimaal 5 dagen vrijmaken om het project af te ronden? (Momenten waarop we zullen samenkomen worden samen met de groep bepaald)
Als je jonger bent dan 18, heb je dan toestemming van je ouders om met ons mee te reizen?

U kunt uw aanvraag indienen door te klikken op de Google Formulieren.

Dit project wordt gefinancierd door Erasmus Plus.

« Back to exploration